Hogyan segít a szemcsepp a mindennapokban?

Hogyan segít a szemcsepp a mindennapokban?

Tapasztalataim a szemcseppel

Sokáig szenvedtem a szemszárazságtól, amíg egyszer utána nem néztem a problémámnak, és rá nem találtam a nekem való szemcseppre. Eddig azonban sok idő telt el, és nagyban megnehezítette az életem az állandósult szúró, viszkető érzés a szememben. Mások segítségére készült tehát ez az írás, hogy ne kövessék el azt a hibát, amit én.

Amikor még nem volt szemcseppem

Minden két dologgal kezdődött: az egyik egy új állás volt, a másik a kontaktlencse. Az új munkám egész napos koncentrációt és gyorsaságot igényel, ahol még pislogásra sincs idő. És sajnos ez nem csak egy mondás, habár idő lenne pislogni, valahogy mégsem tudja ilyenkor az ember ilyenkor irányítani a pilláit, hogy hozzák a napi normát. Egész nap a képernyőt bámulva, nem csak az ember agya fárad el, de sajnos a szem is nagyon megviseltté válik. A munkahelyem miatt elkezdtem kontaktlencsét is viselni, mert mindig zavart a keret, ami a látóterembe lógott, és nem kifejezetten szerettem a stílusát sem, a szemüveg nem mindenkinek áll jól. Ez a két dolog egyszerre azonban nagyon is képes megviselni az ember szemét.

Először csak apró kellemetlenséggel kezdődött, a szemem elfáradt az utolsó munkaórákra, a lencsém száraz volt, mire nap végén ki tudtam szedni azt. Tudtam, hogy keveset pislogok, elvégre sok helyen van erről szó az interneten, számos reklámban láthatjuk a dolgot, az ember mégis azt gondolja, hogy az ő esete nem ilyen komoly. Egy kis szúró érzés, időnként el kellett néznem a géptől, folyton dörzsölni akartam a szemem, de persze új lencsésként ez nehezen ment. Ma már nem félek a szem dörzsölésétől, bár néha sikerül kimozdítanom a lencsémet a helyéről, ami kellemetlen tud lenni. Azonban nem ez a megoldás a száraz szemre, sőt, talán még rosszabb is lesz tőle, ráadásul kellemetlen, hogyha az ember sminket visel.

Ez eltartott néhány hétig, próbáltam többet aludni és sűrűbben pislogni, de a helyzet csak rosszabb lett, estére már vörös volt a szemem, látszottak az apró hajszálerek. Ekkor gondoltam azt, hogy ez így nem mehet tovább, és valódi problémaként kezdtem azt kezelni, ami valóban probléma volt. Az internet találtam néhány házi praktikát, azonban a legjobbnak tartottam a gyógykészítményeket az itthoni próbálkozás helyett. Így pedig el is érkeztünk a szemcseppekhez.

De milyen szemcsepp való nekem?

Az interneten és a patikákban számos lehetőség közül lehet választani, azonban mindegyik egy kicsit más. Azt tudtam, hogy nekem olyan készítményre van szükségem, amit kifejezetten kontaktlencsét viselő emberek is hordhatnak. Ez nagyban leszűkítette a kört, mert a legtöbb termék nem ilyen feltételekkel készül. Ez egyébként teljesen érthető, hiszen a lakosság nagyobb része nem használ lencsét, hanem rossz látás esetén is szemüveget hord. Így érthetőnek tűnik, hogy nem gondolnak ilyen kisebb réteg helyzetére, elvégre maga a lencse is egy olyan különleges termék, amit nem szabad vízzel mosni vagy, és folyadékban kell tárolni, különben könnyedén kiszárad, ám még kiszáradás után is viszonylag könnyen feléleszthető néhány órával később. Ilyen feltételeknek természetesen nem kell megfelelnie minden műkönnynek.

Jobban belegondolva, mégis nagy rétegét képezhetik a vásárlóknak azok az emberek, akik az én cipőmben járnak, hiszen a mi szemünk szárad ki igazán, és egy megfelelő szemcsepp használatával lehet túlvészelni egy átmúlatott éjszakát, ha nem akarunk szemüveget húzni. Egy kicsit tehát szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban, de még így is sikerült nekem tökéletesen megfelelő terméket találnom.

Okosan a szemcsepp segítségével

Ma már sokkal jobban meggondolom a tetteim. Habár a műkönny is a segítségemre van, azért nem árt, hogyha az ember maga is egészségesebben él. A biztonság kedvéért beszereztem egy monitor szemüveget, amit bár az irodában nem, az itthoni átnézendő anyagokhoz mindig felveszek, hiszen ezekben az órákban szokott a legjobban fájni a szemem. A cseppek azonban segítenek ezen, és ma már nincs gond akkor sem, hogyha egy nagyobb munka esetén egész éjszaka túlóráznom kell, bár éppen ezt próbálom elkerülni.

Attól, hogy ma már nem zavar a szemszárazság a munkámban, és a mindennapi életem során, sokkal produktívabban tudom végezni a feladataimat, és ennek köszönhetően nem csak minőségileg javult a munkám, hanem gyorsabban is végzek vele, nem csak nyűg egy idő után, és nem jár fájdalommal. Én erre a két dologra helyezném a hangsúlyt, hogy miért is válassza az ember a szemcseppet. Az agyunk összekapcsolja a szemszárazság esetén a munkát a tulajdonképpeni fájdalommal, ezért még nehezebben ülünk majd az íróasztal elé, és még később fog az ember végezni. Elvégre, éppen ezt próbálja mindenki elkerülni.

Számomra tehát nagyon bevált a termék használata, én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az apró üvegcsét, ami bárhol könnyedén elfér, még az aprócska női táskákban is, miközben igen hasznos lehet. Ráadásul akkor sem kell kétségbe esnie az embernek, hogyha nincs rá szüksége minden egyes nap, hiszen hónapokon keresztül biztonságosan használható. Már csak a biztonság kedvéért is megéri beszerezni egyet, nem igaz?

Michael Henderson

http://veledkozosen.hu